zaterdag 8 juli 2006

Tarte Tatin au Poire


Gisteren avond heb ik met een paar peren die wij hadden liggen een Tarte Tatin gemaakt. Tarte Tatin is een ondersteboven gebakken taart, uitgevonden door de Franse gezusters Tatin.
Ik heb hiervoor suiker en roomboter tot caramel gesmolten en daar 20 minuutjes zachtjes de schoongemaakte partjes van 5 peren in gekookt. De zachte zoete peren doe je dan in een bakvorm en daar leg je een deeglap overheen.
Dit gaat 25 minuten in de oven. Als het er uit komt laat je het 5 minuten rusten en daarna stort je de taart ondersteboven op een bord. Het resultaat is een lekkere kruimige gebakskorst met een vulling van gecarameliseerde peren. Gisteren avond hebben we al een stukje geproefd. Warm is dit een heerlijke taart (nog lekkerder is het met een schepje creme fraiche er op). Vanochtend hebben we er mee ontbeten. Ook koud is het een lekker gebak. Helaas dacht ik er daarna pas aan dat ik er ook een foto van had moet maken....

Geen opmerkingen: