zondag 30 juli 2006

Gamba spies met knoflookpizza's


Het is nog steeds iedere dag warm....
Ik kook wel iedere dag, maar zo saai dat ik er niet over durf te schrijven. Gelukkig las ik ook op andere blogs het zelfde verschijnsel.
Vandaag wilde ik weer iets makkelijks op de BBQ leggen maar toen barste er een enorme bui los. Ik heb het daarom in de oven gemaakt en dat was een goede keus.
Maak een brooddeeg (van 100 gr uit een pak broodmix) en laat dit 15 minuten rusten. Deel het in 4 balletjes en rol die uit tot dunne pizza bodems. Insmeren met een beetje olijfolie beetje mozzarella, geitenkaas, en veel kleingesneden knoflook er over (4 tenen voor 4 pizza's). Kruiden met een beetje tijm, peper en zout en 10 minuutjes in de oven (225 graden). Na de pizza's zet je de oven op grill en leg de de spiezen en 4 minuutjes onder. De gamba's eerst even marineren in olijfolie, limoensap, cayenne peper, zout en een handvol kleingesneden verse kruiden.

Glaasje droge witte wijn erbij en eten maar.

2 opmerkingen:

Anoniem zei

hm, knoflookpizza's... maar dát is een lekker ideetje! Ga ik van de week ook eens doen denk ik. Maar eerst nog eens even de rest van je log doorspitten ;-)

Anoniem zei

die knoflook pizza's heb ik ook al gemaakt van de week (lezen we dezelfde bladen...)alleen met zelf gemaakte souvlaki erbij (gekruid met meegebrachte kruiden uit rhodos)op de grillplaat, met een griekse salade (made by femke..is tijdelijk de salade specialist!)