zondag 29 oktober 2006

Zonnevis met kruidenpuree en mosterd beurre blanc


Op de markt had mijn favoriete viskraam Zonnevis in de aanbieding. Ik heb hiermee een heerlijk gerecht gemaakt (ook volgens Mariëlle). Van platte peterselie, waterkers, wilde spinazie en een beetje room heb ik een grove puree gemaakt. Eerst de peterselie 3 min. blancheren, daarna de waterkers en wilde spinazie samen met een fijngesneden sjalot 4 min. zachtjes roerbakken. Peterselie en room aan de groenten toevoegen en 1 minuutje door koken. Daarna alles in de keukenmachine en in 20 seconden tot puree draaien. Maak een beurre blanc saus met een flinke theelepel grove mosterd er door heen. De vis wordt voorzichtig gebakken in een eetlepel olijfolie en een klontje boter. Opdienen op een warm bord. Een bergje kruidenpuree op het bord leggen, vis er op en een schepje beurre blanc saus er omheen. Ik heb er aardappelstukjes uit de oven bij geserveerd en een glaasje droge witte wijn. Toppertje!

Geen opmerkingen: