woensdag 4 oktober 2006

Zwarte pasta met St. Jacobsschelpen


Zo, nu ben ik weer aardig bij. Dit heb ik gisteren gemaakt. Zwarte Pasta is gekleurd met ink van inktvissen. De pasta heeft dus een lichte vis smaak. Ik heb hiervoor St. Jacobsschelpen gebruikt uit de diepvries. Die zijn ook wat kleiner (en krimpen ook nog eens behoorlijk tijdens het bereiden heb ik gemerkt). Maak eerst een saus van 0,5 potje magere roomkaas, 1 tl mosterd, 1 teen knoflook (fijn), 1 el verse bieslook (fijn), en 2 el peterselie (fijn) en 2 el vers citroensap. Kook nu de pasta en houd die warm. Doe 1 dl visbouillon met 2 el witte wijn in een sauspan en breng het aan de kook. Pocheer hier in de schelpdieren 2 minuten. Haal de scheldieren uit het vocht en houd ze warm. Kook het vocht in tot de helft en doe de saus er door. Goed roeren en opwarmen tot aan de kook. Doe de schelpen er weer bij en warm 1 minuut door. Klaar en lekker. Eet smakelijk.

Geen opmerkingen: