zondag 15 oktober 2006

Citroensorbet wint van Ossehaas met bospaddestoelen

Vandaag heb ik ossehaas gemaakt met een topping van bospaddestoelen. De paddestoelen zijn fijn gesneden en met sjalot en knoflook zachtjes gaar gebakken. Daarna een scheut witte wijn er door en nog even droog bakken. De gebakken paddestoelen mengen met room en een eierdooier. De ossehaasjes insmeren met olie, peper en zout en 3 minuten rondom aanbraden in een hete pan. Oven voorwarmen op 220 gr. Ossehaas op een schaal leggen, padestoelen mengsel er op en een handje parmezaan er over. Nu 7 minuten in de oven tot de kaas goudgeel is. Ik heb dit opgediend met gebakken aardappels en een groene salade.

Als dessert heb ik een citroensorbet gemaakt. Een suikerstroop van 200 gr suiker en 200 cl water maken door het 15 minuten zachtjes te koken. De afgekoelde stroop mengen met 200 cl versgeperst citroensap, de geraspte schil van 1 citroen, en een grote lepel mascapone. In de vriezer zetten en ieder uur even doorroeren.

De ossehaas mag volgende keer iets langer aangebraden worden en/of de oven op circulatie zetten. Op deze manier bleef het vlees wel heel rood. Hierdoor vond Mariëlle dat het dessert er met kop en schouders boven uit stak.

Geen opmerkingen: