dinsdag 20 juni 2006

Spaghetti alla trapanese

Vandaag heb ik een eenvoudig maar heerlijk recept gemaakt van Jamie Oliver. Spaghetti met een verse pesto. Om de smaak van de rauwe knoflook niet te scherp te maken gebruik ik geen gedroogde maar verse knoflook.

Ingrediënten voor 2 personen:
200 gram gedroogde spaghetti
90 gram blanke amandelen
2 tenen verse knoflook
2 flinke handen vol verse basilicum
75 gram geraspte parmezaanse kaas of pecorino
extra vierge olijfolie
zeezout en zwate peper uit de molen

200 gram kerstomaatjes

Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking in gezouten kokend water. Rooster de amandelen licht in een droog pannetje en stamp ze fijn in een vijzel of maal ze in een keukenmachine tot een grof poeder. Doe ze in een kom. Stamp de knoflook en basilicum apart fijn in de vijzel en meng ze samen met de Parmezaanse kaas, een flinke scheut olijfolie en wat peper en zout door de amandelen. Doe de tomaten erbij, knijp die fijn met je handen en meng ze door het amandelmengsel. Maak de saus nog smeuïger met wat extra olijfolie en husel hem door de hete, uitgelekte pasta. Proef of er nog zout en peper bij moet. Verdeel de pasta over twee borden en schep eventueel in de pan achterbleven saus erover.

3 opmerkingen:

Anoniem zei

jammie.........lekker!

Anoniem zei

dit is heel lekker dus neem het

Anoniem zei

Gooooooooooor