maandag 20 maart 2006

Kok aan huis


Zondag hebben wij mijn ouders getrakteerd op een diner aan huis. We zijn met een auto vol spullen naar de randstad gereden. Mariëlle heeft de decoratie verzorgd en ik de keuken. We hebben een viergangen diner verzorgd met als thema Italië en voorjaar.
Als antipasto was er een parade van Italiaanse ham soorten met groene kruiden (geleerd tijdens de laatste kookles in Een) met daarbij een stukje zelfgebakken focaccia en een schaaltje (Inpetto) olijf olie met wat zoutvlokken. Als primi serveerde we 4 ravioli's gevuld met asperge punten en gamba's in een lichte saus. (die had ik vorige week al geoefend). De secondo was een stoofpot van lam met voorjaarsgroenten. (met dank aan Jamie O.). De dolce was plateau met een bevroren café latte met een kletskop en een puntje panforte.

Het was een heerlijk diner, alleen jammer dat je daarna nog 200 km naar huis moet rijden ;-)

Geen opmerkingen: