zondag 26 november 2006

De Smaeck van Spa



Mariëlle en ik zijn deze week 12,5 jaar bij elkaar en dat moet je vieren.

We zijn uit eten geweest bij een nieuw restaurant bij ons in de buurt. De Smaeck van Spa is het restaurant van Wim en Patricia van Spa en sinds kort verhuist van Oosterwolde naar Makkinga.
De zaak is rustig en smaakvol ingericht. Er is voldoende ruimte tussen de tafels om rustig te dineren. De bediening was netjes en enthousiast. Naast de kaart heeft de kok ook nog een zeer aangenaam menu van de dag, dat wij dan ook maar gekozen hebben. Vooraf werden wij verrast met een amuse uit twee delen. Een mousse van kalfspaté met daarop een gelei van turfgerookte worst en daarnaast een soep van gerookte aardappel. Als starter kregen we een salade met gemarineerde zalm en daarnaasr een mousse van IJsselmeerpaling. Daarna was het de beurt aan een stukje op de huid gebakken snoekbaars omet een mousse van rooibosthee en een groene kruidenolie. Het hoofdgerecht was op het karkas gebraden eendenborst. Dit perfect gegaarde stukje vlees lag op een heerlijk zoete rode kool en werdt begeleid door gecarameliseerde zilveruitjes in kalfsjus en pureé van koolraap met truffel en dan ook nog een klein geconfijt eendeboutje er op. Voordat het dessert kwam was er nog een pré-dessert, een sinasappel bavarois met kweepeergelei. Het echte dessert was een parfait van kruidkoek met marsepein en een toefje chokolademousse. Als je dan denkt dat je na al dit heerlijke eten je 'gewoon' nog een kopje koffie kan drinken heb je het mis. Er komt ook weer een schaaltje met heerlijke bonbons een kletskop lollie en koekjes.

Alles bij elkaar was het een heerlijk diner met zeer veel bijzondere en mooie pure smaken. Nu maar snel weer gaan sparen voor een volgende keer.

2 opmerkingen:

Anoniem zei

sorry, ook een beetje druk hier,tijdje niet gelezen, maar gefeliciteerd hoor! en lekker gegeten zo te zien!

Anoniem zei

vergeet ik ook nog mun naam!
doei
claudia