zondag 11 februari 2007

Mokka-noten blokjes

Het is een beetje stil op de Culi-Blog. We zitten midden in de start van de verbouwing en daar heb ik het erg druk mee gehad. Het resultaat was dat ik alleen maar snel en eenvoudig kook. Niet de moeite waard om hier te publiceren. Vorige week was Mariëlle jarig. Zij wilde graag haar collega's op iets lekkers trakteren. Ik heb hiervoor uit het nieuwe maandblad Delicious (dat is in plaats van TIP Culinair gekomen) Mokka-notenblokjes gemaakt.
Een plaatkoek met daarop een heerlijke caramellaag met geroosterde walnoten er door en bovenop een laag donkere chokolade. Vooral de caramel laag vond ik erg leuk. Hiervoor moest je een blikje gecondenseerde melk samen met basterd-suiker, boter en koffie essence aande kook brengen en zachtjes doorkoken tot het heel dik is. Als je deze saus dan over de koek laag schenkt stijft hij op tot een heerlijke mokka caramellaag. Ik ben vergeten om er een foto van te maken, daarom maar een plaatje uit het tijdschrift.

4 opmerkingen:

Anoniem zei

Ik wist niet dat delicious. in plaats van tip culinair was gekomen, maar heb het blad ook ontdekt. Heb er alleen nog nix uit gemaakt, ben eerst nog bezig met het ontdekken van de slow cooker.

Anoniem zei

Ik ben wel blij met jouw site, geloof ik. Twijfelachtige eer, misschien. Ik eet even graag als ik kook en klets. Onder mijn favorieten, dus maar.

Anoniem zei

Recept! Mss sowieso een goed plan, om de recepten inclusief hoeveelheden erbij te zetten :)

Anoniem zei

Dit is echt zooooo lekker en prima hoeveelheid voor trakteren met verjaardag, etc. Gemakkelijk te maken, alleen duurt het wel een paar uurtjes voor het goed afgekoeld is en de chocolade hard is geworden.