maandag 6 februari 2006

Italiaans genieten in Heerenveen


Zondag was Mariëlle jarig. Ter voorbereiding zijn wij zaterdag maar alvast eens lekker uit eten geweest. We hebben ons laten verwennen bij Ristorante perBacco, een Italiaans restaurant waar uitsluitend gerechten geserveerd worden uit de authentieke Italiaanse keuken. Er wordt alleen met dagverse producten gewerkt. Bovendien wordt alles eigenhandig gemaakt. De kersverse pasta wordt gedraaid, het brood gebakken, maar ook de zalige desserts en friandises worden ambachtelijk vervaardigd in de keuken van perBacco.

Omdat alles wat geserveerd wordt kakelvers is, hanteren zij geen kaart, maar werken men met menu’s. Je hoeft alleen het aantal gangen te kiezen.

Wij hebben ons laten verrassen door 3 heerlijke gerechten. Na een leuke amuse kregen wij spaghetini met stukjes konijn, langoustine en een 'cappuchino' van kreeften saus. Daarna was er een (wilde) eendenborst met bospaddestoeltjes en een overheerlijke kappertjes saus. De saus was zo lekker dat ik heb gevraagd hoe de saus bereid is. Ik werd meteen door de chef (Pietro) uitgenodigd om in de keuken te komen kijken. Hij heeft me niet het exacte recept gegeven maar wel verteld hoe de basis wordt gemaakt. Het desert op basis van chocolade ijs en vers fruit sloot het diner mooi af.

PerBacco is niet voordelig maar de kwaliteit van de gerechten en de ambiance die daar omheen gecreëerd wordt zorgen er voor dat wij op een heerlijke avond terug kunnen kijken.

Geen opmerkingen: