woensdag 8 februari 2006

Eerste Kookles in Een

Dinsdag heb ik de eerste van vier kooklessen gevolgd bij Albert Kuipers in De Herberg van Een. Met een behoorlijk grote groep (16 personen) weet Albert een zeer heldere les neer te zetten. Hij vertelt op een heel plezierige manier wat er gemaakt gaat worden en hoe dit bereid moet worden. Daarna zijn wij zelf aan de beurt. Alle ingrediënten staan klaar en iedereen maakt zijn eigen diner. Tussendoor krijgen wij allerhande praktische tips. Het diner bestond uit de volgende 4 gangen:

  • Rosbief Italiaantje
    Een salade met kruidig gevulde rosbief/eendenfilet rolletjes en bessensaus
  • Mosterdsoep met banaan

  • Lamstrio met aardappel/broccoli koekjes en kruidige tomatensaus
    lamsfilet in lamsham in lamsgehakt in lamsham in folie in de oven
  • Dessert met gemarineerde ananas, chocolade flensje en vanille ijs
Na de bereiding volgt nog een leuk stukje, het opeten.
Ik kijk al weer uit naar de volgende les op 14 maart.

Geen opmerkingen: