maandag 6 augustus 2007

Gemarineerde Kwartels met roergebakken noedels

Posted by Picasa
Er lagen nog 4 kwartels in de vriezer die er hoognodig eens uit moesten. In het Wagamama noedels boek kwam ik hiervoor een leuk recept tegen. De kwartels maak je eerst plat en marineert ze in soja, honing, mirin (zoete kookwijn), Vissaus en knoflook. Je bakt de kwartels 6 minuten aan iedere kant en houd ze warm. In de rest van de marinade roerbak je 3 minuten minimais, peultjes, paddestoelen en geraspte gember. Dan 1 dl kippenbouillon, oestersaus, soja en een beetje maizena er door en roeren tot het gaat binden. Als laatste roer je er de voorgekookte noedels door. Erg lekker maar wel veel werk die kwartels eten :-)

1 opmerking:

Marjon zei

Hoi!

de winkel waar ik heel blij van werd zit aan de Kromme Elleboog, tegenover de Oil&Vinegar. Het heet culishop en ze verkopen spullen van het Amerikaans merk Stonewall Kitchen. Ze hebben ook website: http://www.culishop.com/
Ik had dit merk ontdekt in Maine, USA en werd erg blij toen ik erachter kwam dat ze notabene in Groningen een winkel gingen openen. Ook ergens in Friesland, trouwens, maar dat staat wel op de site.