zaterdag 8 april 2006

Mayonaise van ophok-scharrel kippen


Door de dreiging van de vogelgriep hebben ook wij onze kippen moeten ophokken. Als gevolg hiervan hebben de dames uit protest zeker 4 weken geen eieren gelegd. Nu wij ze wat extra (eko) voer geven en af en toe een kruiwagen met tuinafval in de ren gooien zijn ze weer helemaal tevreden. We hebben nu weer volop eieren. En wat doe je dan met die kakelverse scharreleieren.... je maakt mayonaise.

Heerlijke dikke romige mayonaise van 3 dooiers, 1 eetlepel mosterd, peper, zout en 250 ml olie. Het enige nadeel ervan is alleen dat je dan alles met mayonaise wil eten.....

1 opmerking:

Anoniem zei

hmmmmm lekker ga ik ook maken(heb toch tijd zat, aan mun knie geopereerd) ik heb alleen geen scharrelkippen, mogen scharreleieren van de appie ook?
en dus niets van het eiwit gebruiken.
de dames zijn testpersonen!
groetjes uit zoetermeer