maandag 7 augustus 2006

Gestoomde snoekbaars en haricots verts met witte-wijn-vanille-knoflook-roomsaus

Het klinkt heel moeilijk en ingewikkeld maar het is snel en eenvoudig en lekker. Het originele recept is van Jamie O. De vis aan de huidkant even insnijden en marineren met het zaad van een half vanillestokje, rasp van een citroen en een el olijfolie. Een laagje water met wat zout in een grote pan aan de kook brengen. Hierin 2 gepelde knoflooktenen 3 min koken. Boontjes erbij en 4 min koken. Visfilets in een stoommandje (of vergiet) leggen en boven de kokende boontjes 4 min stomen. Ondertussen in een sauspan een glas witte wijn met de rest van het vanille stokje inkoken tot de helft en er dan 150 ml slagroom bij doen. Boontjes afgieten en de knoflooktenen door een zeef fijnwrijven in de saus. Saus op smaak brengen met zout en peper. Opdienen met een beetje pasta en wat blaadjes uit een bleekselderijhart.

Geen opmerkingen: