zondag 17 december 2006

Wilde eend met sinasappelportsaus

Op de markt in Groningen heb ik wilde eendenborst gekocht. De filets heb ik losgesneden van het karkas en met wat peper en zout om en om 4 minuten in de boter gebakken. Daarna nog 5 minuten laten garen in de oven. Bij de filets heb ik een eenvoudige sinasappelport saus gemaakt. Een glas sinasappelsap, een halve pot gevogeltefond, en een glaasje port in een pannetje inkoken tot een dikke saus. Nog een iets verder binden met een beetje aardappelzetmeel en klaar. Heel lekker met een beetje pasta met een drupje truffelolie er over en wat groene salade.

Kip uit de oven met bbq saus van ahornsiroop


Zaterdag ging het weer beter. Mijn nieuwe baan is nu helemaal rond. Nu heb ik weer helemaal de rust en tijd om iets lekkers te maken. Ik heb een kip in delen ingesmeerd met citroen en olijfolie en met een gesneden ui erbij 25 minuten in de oven gezet. Na de 25 minuten heb ik er een saus van ahornsiroop, rode wijn, soja, tomaten puree knoflook en tabasco over gegoten en nog 25 in de oven laten staan. Gedurende deze tijd moet je de kip wel een paar keer bedruipen. Na de oventijd zet je het bakblik op een matig vuur en roert er nog een half glas rode wijn door. Even doorkoken en klaar. Lekker met een groene salade en gebakken aardappeltjes.

Toch maar weer een noodle soepje


We hebben het een beetje druk de laatste tijd. Daardoor schiet het lekker koken er wel eens een beetje bij in. Gelukkig bevallen de noodle soepjes wel erg goed. Deze week bijvoorbeeld een soepje met gegrilde gemarineerde kipfilet en een eitje. Makkelijk, snel en vooral lekker.